Categorieën

Keramiek / Richard Riemerschmid voor Reinhold Merkelbach Grenzhausen- Jugendstil Boter dekseldoos-

Richard Riemerschmid voor Reinhold Merkelbach Grenzhausen- Jugendstil Boter dekseldoos-

Uitstekend decoratief  ontwerp van de gerenommeerde kunstenaar Richard Riemerschmid (voor Reinhold Merkelbach Grenzhausen).

Artikelnummer

 

Gewicht   

0,600 KG

Verzendkosten

€ 8,50 

€ 45,00

 

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Uitstekend decoratief  ontwerp van de gerenommeerde kunstenaar Richard Riemerschmid (voor Reinhold Merkelbach Grenzhausen). Deze dekseldozen werden over het algemeen gebruikt om boter in te bewaren. Richard Riemerschmid  heeft gedurende zijn actieve periode vele inmiddels museale objecten ontworpen.

De dekseldoos is in goede staat  met de gebruikelijke haarlijntjes door gebruik. 

Hoogte: ca.  10 cm
Diameter: ca. 11,5 cm


Richard Riemerschmid (München, 20 juni 1868 – 13 april 1957) was een Duits architect, kunstschilder, ontwerper en stedebouwkundige. Hij was een vooraanstaande figuur in de jugendstil, de Duitse vorm van art nouveau en een van de grondleggers van de architectuur in deze stijl. Daarnaast was hij een van de oprichters van de Vereinigte Werkstätte für Kunst im Handwerk en van de Deutscher Werkbund. Ook was Riemerschmid directeur van kunst- en designinstituten in Keulen en München. Hij werd geprezen om zijn ambachtelijkheid maar was ook een pionier in het machinaal vervaardigen van artistieke objecten. (bron Wikipedia)

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Uw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen u zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Nieuwsbrief