Categorieën

Decaders 20th Century decorative Art & Design

Foto
Mijn naam is Marc van der Heijden. In het midden van de 80-iger jaren ontstond er bij mij steeds meer een passie voor met name Nederlands keramiek en studio keramiek mede getriggerd door de 'Keramiek bijbels' van Mieke G. Spruit - Ledeboer. Gaandeweg de jaren verbreedde zich mijn passie als verzamelaar. Zo ontdekte ik de toegepaste kunst uit vooral de art deco en art nouveau periode. In dit kader bezocht ik vele antiquariaten en boekwinkels in binnen- en buitenland om mijn bibliotheek met naslagwerken te verrijken. Naarmate de jaren vorderden werd mijn interesseveld en bibliotheek steeds groter en verdiepte ik mij in de grafische kunst, glaskunst, Design, maar ook in Aziatica e.d..Na een kleine twintig jaar in het onderwijs was mede door de kansen die het veiling platform Catawiki bood, de tijd rijp om van deze passie mijn beroep te maken en richtte ik in 2014 Kunsthandel Decaders op.  In dit kader was ik begin 2015 tot medio 2016 actief als auction consignor voor het online veilinghuis Catawiki. Inmiddels ben ik als freelance auction consignor werkzaam voor particulieren en bedrijven.

Ik ben de oprichters van Catawiki René Schoenmakers en Marco Jansen nog steeds enorm dankbaar voor hun inspiratie en de kansen die ze me hebben geboden.  Als het een ding is dat ze me hebben geleerd is, dat je groot en 'out of the box' moet durven denken. Met Catawiki hebben ze een prachtig florerend en in de veilingwereld vernieuwend mondiaal bedrijf opgebouwd. Chapeau!
Mijn objecten
Mijn  passie ligt vooral bij de 20eeuws toegepaste kunst en design; decoratieve objecten uit de art deco, art nouveau periode. Ook Mid-Century modern en 'Industrieel' design draag ik een warm hart toe. De laatste jaren richt ik me ook steeds meer op Aziatische kunst en Antiek & collectables in de breedste zin des woords. Met ieder object dat ik inkoop, moet ik iets hebben; moet ik een passie voor voelen. Door mijn zoektocht door geheel Europa naar kunst & design heb ik een heel fijn netwerk opgebouwd met mede- liefhebbers die me mee helpen met het vinden van bijzondere items. Zo bevinden zich in onze collectie objecten uit o.a. China, japan, Benelux, Frankrijk, Duitsland, Scandinivië, het voormallig Oostblok, maar ook uit het verenigd koninkrijk en Italië, 'design land' bij uitstek .

De volgende musea hebben werken van kunsthandel Decaders aangekocht:
Museo Maritim te Barcelona 
Het Amsterdamse school museum " 't Schip" te Amsterdam
Het PSV Museum te Eindhoven
Nationaal Oorlogsmuseum te Overloon


Onze items zijn en worden o.a. geveild bij Sotheby's, Christie's, van sabben poster auctions, Paddle8, Botterweg Auctions, Auctionata, kunstveiling.nl en Catawiki.
Onze klanten komen inmiddels uit geheel de wereld.

 

Maatschappelijk ondernemen
In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en omdat ik het werken met kinderen en het basisonderwijs nog steeds een warm hart toedraag, sta ik nog steeds graag voor de klas. Dit valt prima te combineren met mijn bedrijfsactiviteiten als kunsthandelaar en draagt er zelfs toe bij dat ik de kinderen iets extra's kan bieden. Ik neem behalve mijn gitaar, graag regelmatig interessante zaken de klas in, zodat kinderen niet alleen de de wereld om hen heen uit boeken leren, maar ook kunst & design en 'De Historie' kunnen aanraken. Als onderwijzer maar ook als mens hou je de blik fris en bied je kinderen meerwaarde als je zo af en toe met je voeten 'in de klei' staat.
 

'Find your Decade at Decaders'...

Marc van der Heijden

Decaders - 20e eeuws toegepaste kunst & Design
 
klaproosstraat 6 5571  JG Bergeijk  +31 (6) 18285656
KVK  61940364
btw-id NL001336407B22
Nieuwsbrief